میکروبیوتا چگونه بر عملکرد تیروئید تأثیر می گذارد؟
میکروبیوتا چگونه بر عملکرد تیروئید تأثیر می گذارد؟
یک میکروبیوتای روده سالم (مجموعه ای از میکروارگانیسم ها که در بدن انسان زندگی می کنند) نه تنها اثرات مفیدی بر فعالیت سیستم ایمنی بدن، بلکه بر عملکرد تیروئید نیز دارد. بیماریهای تیروئید و روده معمولاً با هم همراه هستند. تیروئیدیت هاشیموتو و بیماری گریوز شایعترین بیماریهای خودایمنی تیروئید (AITD) هستند و اغلب همزمان با بیماری سلیاک و حساسیت به گندم غیر سلیاک بروز میکنند. این را می توان با آسیب سد روده و افزایش نفوذپذیری آن توضیح داد که به آنتی ژن ها اجازه می دهد راحت تر عبور کنند و سیستم ایمنی را فعال کنند یا با بافت های خارج روده واکنش متقابل داشته باشند.
Dysbiosis (عدم تعادل در جامعه میکروارگانیسم هایی که با هم زندگی می کنند) نه تنها در AITDs یافت شده است، بلکه در کارسینوم تیروئید نیز گزارش شده است که در آن تعداد بیشتری از باکتری های سرطان زا و التهابی مشاهده می شود. علاوه بر این، ترکیب میکروبیوتای روده بر در دسترس بودن ریزمغذیهای ضروری برای غده تیروئید تأثیر دارد. ید، آهن و مس برای سنتز هورمون تیروئید ضروری هستند، سلنیوم و روی برای تبدیل T4 به T3 مورد نیاز هستند و ویتامین D به تنظیم پاسخ ایمنی کمک می کند. این ریزمغذی ها اغلب در AITD ها کمبود دارند و در نتیجه عملکرد تیروئید به مشکل می خورد. جراحی چاقی نیز می تواند منجر به جذب ناکافی این مواد مغذی شود و تغییرات بیشتری در هورمون محرک تیروئید (TSH) و سطح T3 ایجاد کند. مکمل های پروبیوتیک اثرات مفیدی بر هورمون ها و عملکرد تیروئید به طور کلی نشان می دهند. بسته به ترکیب باکتریهای روده، میتوان استراتژیهای مدیریت درمانی و پیشگیرانه را ایجاد و به طور خاص برای بیماران تنظیم کرد. مطالعات آینده انسانی با قدرت مناسب برای ارزیابی تأثیر تغییرات در میکروبیوتای روده بر عملکرد و بیماریهای تیروئید ضروری است.
Reference: Thyroid-Gut-Axis: How Does the Microbiota Influence Thyroid Function? Nutrients. 2020 Jun 12;12(6):1769. doi: 10.3390/nu12061769
کامنت