اختلال عملکرد تیروئید و ناباروری زنان
اختلال عملکرد تیروئید و ناباروری زنان
ناباروری زنان به عنوان ناتوانی در بارداری پس از یک سال رابطه مداوم و محافظت نشده تعریف می شود. در میان غدد درون ریز مختلف که به این موضوع پیچیده کمک می کنند، اختلال عملکرد تیروئید نقش محوری و قابل توجهی را ایفا می کند.
اختلالات تیروئید تأثیر قابل توجهی بر روی فولیکولوژنز، لقاح و فرآیندهای لانه گزینی دارد. خودایمنی تیروئید، اگرچه با کاهش ذخیره تخمدان همراه است، معمولاً نیازی به درمان با لووتیروکسین ندارد. از سوی دیگر، کم کاری تیروئید اغلب به درمان با لووتیروکسین برای افزایش باروری و بهینه سازی نتایج زایمان نیاز دارد. پرکاری تیروئید به دلیل افزایش خطر سقط جنین مستلزم مداخله سریع است. علاوه بر این، اختلال عملکرد تیروئید اثرات قابلتوجهی بر روی روش هایی که به باروری کمک می کنند، دارد بنابراین دستیابی به عملکرد طبیعی غده تیروئید قبل از تحریک تخمدان دارای اهمیت است.
زنانی که با اختلال عملکرد تیروئید مراجعه میکنند باید تحت ارزیابیهای دقیق و فردی قرار گیرند، زیرا نتایج باروری، چه از طریق حاملگی طبیعی باشه چه از طریق روش های کمک کننده به باروری حاصل شود، میتواند به طور قابلتوجهی تحت تأثیر عوامل مرتبط با تیروئید قرار گیرد.
Reference:
Thyroid dysfunction and female infertility. A comprehensive review
Diabetes & Metabolic Syndrome: 2023
کامنت